Friday, April 26, 2024
Djelatnosti

Seminar u Skadru

Dana 10. prosinca 2018. godine u Skadru je održan seminar o odgovornosti i suodgovornosti u redovničkom životu. Oko 30 sestara iz Albanije i neke iz Crne Gore sudjelovale su na ovom susretu. Seminar je održao don Leonardo Falco, rektor sjemeništa “Gospa dobrog savjeta“.

Don Leonardo je također duhovni vođa mnogih naših sestara, ali možemo reći i prijatelj naše provincije. On je uvijek spreman za seminare, duhovne vježbe, savjetovanje, ne samo za sestre koje vodi, nego i za sve druge sestre koje mu se obraćaju za pomoć.

Na seminaru je govorio o osobnoj i duhovnoj zrelosti i stavljao naglasak na dvije motivirajuće sile koje upravljaju stavove i ponašanje osobe. Dakle, potrebe i vrijednosti. Polazna točka za sve argumente bila je ljudska podloga i biblijska mudrost. Susret je bio vrlo bogat u prezentaciji, timskom radu i razmjeni mišljenja sestara.

Dao Bog da naša razmišljanja i naši susreti donesu obilne plodove kako za osobnu zrelost i naše sestrinske odnose, tako za pomoć ljudima koji susrećemo i za naviještanje radosne vijesti u svim misijama gdje smo prisutne gdje univerzalna Crkva nas treba.