Thursday, April 25, 2024
Djelatnosti

Ti si Bog moj, Gospode, tebe ja slavim, imenu tvojemu pjevam hvalu, jer si učinio djela čudesna, odluke iz davnoga doba u vjernosti i istini (Iz 25,1)

Božje namjere uvijek donose radost. Takav jedan događaj koji je donio veliku radost svim učenicima škole ” Atë Shtjefën Gjeçovi” – Lezha, i ne samo učenicima, … bio je otvaranje sportske sale koja je održana svečanom inauguracijom 3. Svibnja, 2019. godine. Ovaj je dan svijetlio Božjim blagoslovom počevši od lijepog vremena, i zahvaljujući Njemu sve je prošlo dobro.

Sada je ova ustanova kompletirana prikladnom okolinom gdje se djeca mogu zabaviti i uživati u svojem uzrastu na zdrav način. Bog ostvaruje svoje namjere i kroz ljude koji su u ovom slučajuČ naši dobročinitelji s njihovom financijskom potporom i s. Hana Kqira koja je u svakom trenutku pratila radove.

Svakako, Gospodin nagrađuje one koje odabere da bi ispunio svoje ciljeve.

U ovoj proslavi bili su prisutni: Apostolski nuncij u Albaniji Charls Brown, biskup Lezhe Mons. Ottavio Vitale, Provincijska predstojnica s. Lidia Kqira, svećenici i sestre, predstavnici organizacije Renovabisa g. Herbert Schedler, predstavnici lokalnih civilnih vlasti i mnogi roditelji.

Počeli smo programom koji je pripremljen s učenicima škole za goste, zatim smo nastavili s otvorenim vratima gdje je svatko imao mogućnost sudjelovati na jednom školskom satu i posjetiti sve školske prostorije. Tada smo zajednički ručali: učenici, učitelji, roditelji i gosti kao jedna velika obitelj.

Uvijek “Gdje je ljubav i prijateljstvo, Bog je tamo!”