Friday, May 3, 2024
Djelatnosti

DUHOVNE VJEŽBE I 25-OBLJETNICA ZAVJETOVANJA SESTARA

U Skadru su održane duhovne vježbe, koje je vodio prof. dr. sc. Ivica Raguž, svećenik Đakovačko-Osjećke biskupije. On je tijekom predavanja o Božjoj riječi napose o nekim biblijskim likovima Staroga zavjeta (Mojsije, Šaul, David…), koje je izdvojio za ove dane, uveo sestre u razmatranje o životu u odnosu s Bogom, s drugima i sa sobom. U duhu vjere, družili smo se s ovim prijateljima, kako je naglašavao don Ivica.

Završetkom duhovnih vježbi, tj. 06. 09. obilježile smo 25 godišnjicu zavjetovanja naših sestara: Luljana Marku, Gjyste Gjonlleshaj, Anita Prenkaj, Tereza Pepiq i Ollga Dulaj. Svečano Euharistijko slavlje bilo je vrhunac slavlja srebrnog jubileja koju je predslavio i održao prigodnu homiliju don Ivica Raguž. S njim su koncelebrali i drugi svećenici koji su došli čestitati sestrama srebrni jubilej zavjetovanja p. Paško Gojčaj, don Janez Mirtek, p. Anton Nua, p. Ndue Kajtazi i p. Aleksander Tanushi.

Za tu prigodu došle su i sestre sa drugih zajednica. Nakon Mise uslijedile su čestitke i zajednički objed za sve prisutne. Tom je prilikom provincijska predstojnica, s. Lidija Kqira pozdravila sve prisutne i gostima izrazila dobrodošlicu. Izrazila je svoju zahvalnost Bogu za dar sestara, zatim roditeljima kao suradnici Božje ljubavi prihvatili i darovali njihov život, kao i svima koji su na bilo koji način pratili hod ovih sestara u redovničkom životu u ovoj zajednici. Uz srdačne čestitke koje je uputila sestrama i zahvalnost za odaziv Isusovom pozivu u redovnički život u ovu zajednicu, kao i za njihovo služenje i ustrajnost, ona je pozivala sve prisutne da nas prate molitvom da bi mogle dostojno živjeti i svjedočiti našu ljubav Bogu koju smo mu obećale našim redovničkim zavjetima.