Sunday, May 5, 2024
Djelatnosti

Kapitul Otvorenih Vrata

BOG MI JE DAROVAO BRAĆU

Jedan od najvažnijih susreta naše Provincije je Kapitul otvorenih vrata koji se održava jednom godišnje. Ove godine održan je 23. travnja u našoj zajednici u Lež s temom: “Razumijevanje discipline u zajedničkom životu za vjerno svjedočenje”. Ovom sastanku prisustvovale su mnoge sestre iz Crne Gore, Kosova i Albanije. Neke sestre misionarke sudjelovale su online putem programa zoom.

Predavač o. Aurel Gjerkaj, na temelju Crkvenih dokumenata, izdvojio je neke važne točke koje nam pomažu u duhovnom rastu i u rastu kao zajednica, za sveto i dostojno svjedočanstvo tamo gdje nas je Bog postavio da služimo.

Disciplina je hod, produbljivanje i pravilnost koja pomaže rasti u onome što smo same izabrale svjedočiti: uskrslog Krista koji je “naučio biti poslušan Ocu…”. Stoga mi u Njemu vidimo i slijedimo tragove discipline za svjedočanstvo zajedničkog života. Zahvaljujemo Bogu jer nam s vremena na vrijeme i na različite načine govori da živimo sretno s Njim. Posebno u ovoj za nas posebnoj godini, u kojoj ćemo u lipnju slaviti XIX. Provincijski kapitul, trenutak milosti.

Nakon predavanja i euharistijskog slavlja, imali smo zajednički ručak koji su s velikom pažnjom i ljubavlju pripremile sestre zajednice u Lež.

Na kraju ovog susreta okupile smo se u plenumu, gdje je s. Lidia predstavila dio programa koji se u Provinciji ostvario kroz ove četiri godine. Ona je zahvalila sestre Provincije za svaku obavljenu službu gdje god smo prisutne, naglasila neke točke na koje bismo se u budućnosti trebale više usredotočiti te pozvala sestre da daju prijedloge za bolju organizaciju zajedničkog života i za plodnije poslanje u Crkvi. S tim osjećajima zahvalnosti i nade, Kapitul otvorenih vrata je završen.

Neka Bog bude voditelj naših duša, tjelesa i djelovanja gdje god da smo, kao dar u njegovoj Crkvi.