Friday, May 3, 2024
Djelatnosti

„Ne dao Bog da se ičim ponosim osim križem Gospodina našega Isusa Krista! "

9. prosinca 2019. godine, dok je cijela Crkva slavila Bezgrešno začeće a mi zaštitnicu naše Družbe, s radošću smo primili u postulat našu kandidaticu Gabrijelu Kqira. Obred prijema je vodio provincijalka s. Lidija, tijekom Svete Mise koju je u kapeli zajednice sestara u Skadru slavio p. Aurel Gjerkaj, Kustod Male Braće u Albaniji i Crnoj Gori. Proslavi su se pridružile i sestre zajednice Hot i Ri.

Gabrijela, rođena u Gornjoj Srbici, Velezha, 22. rujna 1995. godine, najmlađa od petero djece u obitelji, ušla u samostan u rujnu 2013. Nakon što je ove godine završila magisterij iz Povijesnih znanosti, uputila je molbu da nastavi dalje redovnički život. Molba je vrlo rado prihvaćena.

Ovom prigodom u homiliji, p. Aurel je, između ostalog, izjavio: „Svetkovina Bezgrješne dotiče dvije stvarnosti: stvarnost Adama i Eve – grijeh, i stvarnost Marije – Otkupljenje. Te dvije stvarnosti, nastavio je, prisutne su u našim životima. Zatim se obratio postulantici Gabrijeli ovim riječima: „Ulaskom u postulat, napravila si korak bliže u zajednici sestara. Stavi sve u Božje ruke, poput Marije. Snagom vjere prihvaćaj sve što život donosi, reci “Da” u svakodnevnim stvarima”.

Provincijska predstojnica s. Lidija u pozdravnom govoru je rekla: „Zahvaljujem Bogu za život Gabrijele, za dar njenog zvanja po kojem se pridružila našoj Družbi i živi u franjevačkom duhu i duhu naše utemeljiteljice majke Franciske. Zahvaljujem se njenim roditeljima, posebno majci koja je jako pobožna Blaženoj Djevici Mariji.

“Marijina spremnost neka je uvijek u tvom srcu. Bezgrješna neka bude uzor tvog života”.

Postulantica Gabrijela predata je svojoj učiteljici s. Marijani Merdita.

Nakon slavljenja euharistije, služena je zajednička, sestrinska i srdačna večera.