Sunday, April 28, 2024
Djelatnosti

„Ne dao Bog da se ičim ponosim osim križem Gospodina našega Isusa Krista! "

2.veljače 2021. godine, na blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu, u kapeli zajednice sestara u Skadru, primljena je u postulat naša draga kandidatica Ardiana Nrekaj. Prijem je izvršen od provincijske predstojnice s. Lidije, za vrijeme svete mise koju je predvodio fra Aurel Gjerkaj, ofm. U ovoj proslavi sudjelovale su i sestre zajednice Hoti Ri.

Ardiana, rođena u Dol, Pjetërshan, 6. ožujka 1995. godine, ušla je u samostan u lipnju 2014. Trenutno pohađa treću godinu smjera za medicinsku sestru u Skadru.

Tijekom homilije za ovu prigodu, fra Aurel je između ostalog, naglasio: „Dati svjedočanstvo života i biti postojan u duhovnom životu. Simon i Anna su čekali cijeli život da vide Božje obećanje. Držimo otvorene uši za ono što Bog želi reći i nama. “

Dok je provincijalka s. Lidija u svom pozdravnom govoru rekla: „Zahvaljujem Bogu za život Ardiane koja je odlučila živjeti u franjevačkoj duhovnosti i duhovnosti naše utemeljiteljice majke Franciske. Naša zajednica je prima kao dragocjeni dar u zajedničkom hodu za Kristom. Zahvaljujem roditeljima koji su je školovali u vjeri i odgojiteljicama koje su joj pomogle da ojača u pozivu.

Draga Ardiana, Bog, koji je jednom ušao u tvoj život, objavit će ti svoje planove za tebe; pokazat će ti malo po malo njegove zahtjeve. Čestitam na tvojoj spremnosti i revnosti da slijediš Krista u ovoj provinciji. Neka ti Bog podari svjetlo otkupljenja kako bi mu uvijek bila vjerna kao Marija i s Marijom”.

Postulantica Ardiana je pvjerena svojoj Učiteljici, s. Marijani Merdita.

Nakon euharistijskog slavlja poslužena je zajednička, bratska i srdačna večera.