Saturday, April 27, 2024
Djelatnosti

Srećan Rođendan 85

U petak 26. veljače 2021. godine u provincijskoj kući na Cetinju s velikom smo radošću proslavili 85. godišnjicu rođenja naše sestre Serafine Šmirmaul.

Svi imamo posebnu ljubav prema sestri Serafini koja je, osim što je primjer predane osobe koja puno moli i zna podnijeti mnoge žrtve, već 30 godina učiteljica novakinja, pa je i učiteljica mnogih sestara provincije.

Mjesni nadbiskup, mons Rrok Gjonlleshaj, došao je na proslavu, a prisutan je bio i nadbiskup u miru mons Zef Gashi. Također su ovom prilikom došle i neke sestre provincije, ali u ograničenom broju zbog pravila u borbi protiv Covid-19. Za sve je poslužen zajednički ručak.

Serafina, koja trenutno nije baš dobro, nije mogla sići u blagovaonicu, ali svi: biskupi, provincijalka i sestre, otišli su u njezinu sobu gdje su donijeli tortu, čestitali joj i pjevali joj pjesme. Sestra Serafina izgledala je vrlo sretno i zahvalila je svima na izraženoj radosti i čestitkama.

U poslijepodnevnim satima slavljena je misa zahvalnica Bogu za život s. Serafine i njezino darivanje našoj provinciji. Održavajući pozdravni govor za ovu prigodu, provincijalna predstojnica s. Lidia je, između ostalog, rekla: „Draga s. Serafina, naša dragocjena Magistra, dok vam, u ime svih sestara provincije, želim sretan 85. rođendan, zahvaljujem Bogu na svemu što nam je dao preko vas, zahvaljujem mu za vaš hod u malenosti i jednostavnosti u našoj provinciji, zahvaljujemo na vašoj prisutnosti među nama, na vašoj vjeri, molitvama, marljivosti i radu, na energiji i mladosti duše, što je primjer svakoj od nas. Neka vam Bog podari dobro zdravlje, spokoj i vrline da još dugo budete dio radosti, osmijeha i molitve u našoj provinciji. Vaš život je život koji pjeva MAGNIFICAT u vječnosti; dakle: od srca HVALA! “.

I dalje zahvaljujemo s. Serafini na njenoj dužnosti u odgoju koju je vršila s velikom odgovornošću i molimo se za njezino zdravlje.