Saturday, May 11, 2024
Djelatnosti

Poteškoće dolaze, ali Bog također daje milost da se suočimo s njima

Približavamo se kraju školske godine 2020.-2021. U globalnoj razini bila je to vrlo teška godina. Svi znamo neizvjesnost i nesigurnost koju smo imali od ovog vremena, ali Božja providnost i dar vjere, omogućili su ovu divnu godinu u našoj školi, otac Shtjefën Gjeçovi-Lezha.

Nastava se odvijala u školskim prostorijama stvarajući mogućnosti za primjenu zdravstvenih protokola u vezi mjera protiv Covida. Infekcije članova ove škole bile su vrlo rijetke i s blagim simptomima. Ta nam je stvarnost omogućila ne samo da odvijemo normalno učenje nego i mnoge aktivnosti osvješćivanja u okviru projekta volontiranja.

Možda nam je ovo vrijeme pandemije pomoglo ili će nam svima pomoći da shvatimo da je najvažniji ŽIVOT i to proživljen s ljubavlju. Tako su učenici škole svojim talentima darovali ljubav bakama i majkama pozivajući ih u našu školu, izrazili zahvalnost medicinskom osoblju u Regionalnoj bolnici i Rodilištu Lezha, darivali s ljubavlju djecu s posebnim potrebama, ponudili su svoja djela na izložbi na gradskom trgu kako bi pomogli Rebeku koja je paralizirana. Male stvari s velikom ljubavlju.

Sav ovaj posao prati osoblje koje je vrlo predano i trenutno prezaposleno, ali nikad se ne žali. Ovo osoblje zahvaljuje nama sestrama na svjedočenju, ali svaki član ovog osoblja svjedoči nam da su oni dio poslanja naše Kongregacije.

„ Onomu pak koji snagom u nama djelatnom može učiniti mnogo izobilnije nego li mi moliti ili zamisliti – Njemu slava u Crkvi i u Kristu Isusu za sva pokoljenja vijeka vjekovječnoga! Amen!” (Efež. 3: 20-21)