Sunday, April 28, 2024
Djelatnosti

UMJETNOST ŽIVLJENJA

UMJETNOST ŽIVLJENJA – naslov je knjige koju Suzana Lekaj (s. Franciska) posvećuje roditeljima, posebno majci koja ju je podučavala i obrazovala o važnosti ljudskih vrijednosti i vrlina.

U ovoj knjizi autor jednostavnošću i velikom osjetljivošću podsjeća na neke vrijednosti i vrline koje imamo sreću iskusiti i podijeliti s drugima tijekom svog života. Podsjeća nas i savjetuje da je potrebno, s vremena na vrijeme, zaustaviti trku svakodnevnog života, duboko udahnuti, shvatiti što je zaista važno, shvatiti da je život dragocjen dar, da je istinska sreća lijepi mozaik osjetila, u kojem nema ničega materijalnog, što se kupuje, već proizlazi iz nutrine pojedinca.

Sama autorica ovu knjigu naziva skromnim doprinosom s psiho-duhovnim pristupom bitnim temama i problemima, koji „omogućavaju nam da se jednostavnim i razumljivim jezikom upoznamo s nekim elementima koji igraju važnu ulogu u pojedincu i u njegovim odnosima sa sobom, društvom i okolinom koja ga okružuje, kao što su: emocije, komunikacija, vrijednosti, vrline, samospoznaja itd.

Čestitamo sestri Franciski što je objavila ovu knjigu i zahvaljujemo joj na znanju koje je stekla tijekom svog usavršavanja u psihologiji, a koje je željela podijeliti s nama čitateljima, kao koristan vodič za duševni mir.

ČESTITAMO S. FRANCISKA!